Безплатна електронна библиотека

Стенокардия и инфаркт на миокарда - какво трябва да знаем за тях - Д-р Крис Дейвидсън

ЦЕНА: БЕЗПЛАТНО
FORMAT: PDF EPUB MOBI
ДАТА НА ИЗЛИЗАНЕ: 2007
РАЗМЕР НА ФАЙЛА: 12,98
ISBN: 9789546855015
ЕЗИК: БЪЛГАРСКИ
АВТОР: Д-р Крис Дейвидсън

Всички Д-р Крис Дейвидсън книги, които четете и изтегляте от нас

Описание:

Поредицата "Личен лекар" е написана от изявени специалисти в съответните области и е публикувана в сътрудничество с Британския лекарски съюз. Българските издания под редакцията на проф. д-р Алина Малеева, д.м.н., са адаптирани към изискванията на нашето здравеопазване. С цветни илюстрации и на достъпен език книгите разглеждат голяма част от болестите на нашето съвремие. Така читателят лесно и бързо може да разбере своето заболяване и как да се справи с него.Коронарната болест на сърцето може да предизвика стенокардия и инфаркт на миокарда и е една от най-честите причини за смърт и инвалидност в света. Думата "коронарна" се отнася до коронарните артерии, които осигуряват на сърдечния мускул кислород и хранителни вещества; когато те се стеснят от натрупване на мазнини и холестерол по стените на кръвоносния съд, това може да блокира артерията и да предизвикат инфаркт. Тази книга описва всичко за коронарната болест на сърцето, както и мерките, които можем да вземем, за да я предотвратим и лекуваме, с подробности за необходимите лекарства.

...се прекъсне притока на богата на кислород кръв към дадена част от сърдечния мускул ... Стенокардия и инфаркт на миокарда - Какво трябва да знаем ... ... . Ако притокът на кислород не се ... Развива се инфаркт на миокарда. В случай, че гръдната болка продължи повече от 10 минути, а нитроглицеринът не носи облекчение, трябва спешно да бъде потърсена лекарска помощ. КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕМ ЗА СИМПТОМИТЕ, ДИАГНОСТИКАТА И ЛЕЧЕНИЕТО ? Острият инфаркт ... www.book.store.bg ... . КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕМ ЗА СИМПТОМИТЕ, ДИАГНОСТИКАТА И ЛЕЧЕНИЕТО ? Острият инфаркт на миокарда, известен още като сърдечен удар, представлява Лечението на стенокардия зависи от тежестта на симптомите. Важно е да се изключи настъпващ инфаркт на миокарда чрез извършване на съответните изследвания. ... Какво трябва да знаем за ... Стенокардия и инфаркт на миокарда ... Кoрoнарната бoлecт на cърцeтo мoжe да прeдизвика cтeнoкардия и инфаркт на миoкарда и e eдна oт най-чecтитe причини за cмърт и инвалиднocт в cвeта. ... кoитo мoжeм да взeмeм ... Поредицата „Личен лекар" е написана от изявени специалисти в съответните области и е публикувана в сътрудничество с Британския лекарски съюз.Българските издания под редакцията на проф. д-р Алина Малеева, д.м.н., са ... Коронарната болест на сърцето може да предизвика стенокардия и инфаркт на миокарда и е една от най-честите причини за смърт и инвалидност в света Ако страдате от стенокардия е особено важно да знаете, кои лекарства са ви нужни, за да овладеете пристъпите на заболяването, как трябва да ги приемате и какви са техните възможни нежелани ... Какво трябва да знаем и правим, ако планираме да забременеем след 35 годишна възраст. Какво помага при сухота в устата. На какво може да се дължи една сухост в устата и кога да потърсим лекар. Стенокардия и инфаркт на миокарда - Какво трябва да знаем за тях д-р Крис Дейвидсън Възможна е експресна доставка само за 4 часа в рамките на София, в работни дни от 10:00 до 20:00 часа. Поне 3 месеца не бива да вдига тежко.

До 3 месеца след инфаркта честотата на пулса не трябва да надхвърля 120 удара в минута при пациенти до 50 години и 110 удара в минута, ако са над 50 ... Знаете ли какво е инфаркт на миокарда? Можете ли да го разпознаете? Научете повече за рисковите фактори, симптомите и това как да окажете първа помощ при миокарден инфаркт! Добре е да се започне от психосоциалната сфера. Болният трябва да преодолее страха от случилото се, а семейството трябва да го щади и да го подкрепя в новия му начин на живот. Какво трябва да знаем за обезболяващите, преди да посегнем към тях? Едни от най-честите грешки , които допускаме в стремежа си да се справим бързо с болката, са:...